Nittedal bibliotek

Velkommen til oss.
Åpningstider

Selvbetjent 

Alle dager kl. 07 – 23

 

Betjent tid:
Mandag, tirsdag og torsdag
11.00-19.00 

Onsdag, fredag og lørdag
11.00-15.00

 

 

Kontakt oss

Nittedal bibliotek

Borghild Rudsvei 3, 1482 Nittedal

Tlf. 67 05 91 13

biblioteket@nittedal.kommune.no

Ansatte:

Engskar, Eva

Barne- og ungdomsbibliotekar 


Wingar, Anne-Cecilie Z

Saksbehandler (Fjernlån, biblioteksystem, erstatningskrav)


Yri, Ann Katrin

Biblioteksjef


Zerwekh, Frida

Bibliotekar (Tidsskrifter, kulturell skolesekk -besøk)

Om biblioteket
Nittedal bibliotek finner du i Kulturverket Flammen, ved siden av Nittedal Rådhus.
 
Nittedal bibliotek har egen venneforening.
Finn dem på Facebook

Hva skjer?

jan
18
fre
13:00 Slektsforskningstreff @ Nittedal bibliotek
Slektsforskningstreff @ Nittedal bibliotek
jan 18 @ 13:00
Slektsforskningstreff @ Nittedal bibliotek
Er du interessert i slektsforskning? Erfarne slektsforskere hjelper deg med ditt slektsforskerprosjekt og veileder i metoder og kildebruk. Ved slektsforsker Kari Thingvold m.fl.
jan
19
lør
12:00 Familielørdag: Perleverksted @ Nittedal bibliotek
Familielørdag: Perleverksted @ Nittedal bibliotek
jan 19 @ 12:00 – 14:00
Familielørdag: Perleverksted @ Nittedal bibliotek
Velkommen til perleverksted fra kl. 12. Passer for barn i alle aldre i følge med foresatte.
jan
21
man
13:00 Nettbrett: Demonstrasjon av utst... @ Nittedal bibliotek
Nettbrett: Demonstrasjon av utst... @ Nittedal bibliotek
jan 21 @ 13:00 – 15:00
Nettbrett: Demonstrasjon av utstyr og veiledning @ Nittedal bibliotek
Vurderer du å kjøpe nettbrett og lurer på hva du skal velge? Seniornett gir en innføring i og demonstrasjon av ulike typer nettbrett, slik at du kan finne ut hva som passer for deg. Sted[...]
17:30 Språkkafé
Språkkafé
jan 21 @ 17:30 – 19:30
Språkkafé
Er du interessert i språk og kultur? Vil du lære og praktisere norsk ? Vil du være med som språkvert? Gratis! Sted: Bibliotekkaféen Arr: Språkkafe Nittedal og Nittedal bibliotek. Illustrasjonsfoto: Jarle Nyttingnes  
jan
22
tir
13:00 Kom i gang! Hvorfor er det så vi... @ Nittedal bibliotek
Kom i gang! Hvorfor er det så vi... @ Nittedal bibliotek
jan 22 @ 13:00 – 14:00
Kom i gang! Hvorfor er det så viktig å være fysisk aktiv? @ Nittedal bibliotek
Hør hvorfor det å være i bevegelse og utfordre kroppen jevnlig er viktig uansett alder. Fysisk aktivitet har ingen aldersgrense. Det er viktig for å legge et godt underlag for livet senere for å skape[...]

Digitale tjenester

Hvordan bruke digitale tjenester?

Last ned appene her

Nyheter

 • Biblioteket søker frivillige Nittedal bibliotek søker frivillige til Seniornett.   Hver mandag kl. 13 fra 4. februar til 8. april vil biblioteket ha behov for veiledere som ...
 • Reis verden rundt med Nittedal bibliotek! Bli med på en litterær rundreise i 2019! Biblioteket inviterer deg til å lese en bok hver måned fra ulike land rundt omkring i ...
 • Brageprisen 2018 Brageprisen 2018 ble delt ut torsdag kveld, i klassene skjønnlitteratur, barne- og ungdomsbøker, sakprosa og åpen klasse. I tillegg ble hedersprisen delt ut. ...
 • Google feirer 20-års jubileum! Google feirer 20-års jubileum i år, og «googling» er et blitt et verb som forlengst har gått inn i språket vårt. Men hva ...
 • Tips til å lese nynorsk Trenger du eller barnet/ungdommen din inspirasjon til nynorsken i høst? Sjekk ut dette heftet med lesetips som bibliotek i Akershus har laget!   Hva liker ...

Nittedal bibliotek

Biblioteket holder ulike typer litterære arrangementer som språkkafé, kodeklubb, litterær lunsj, eventyrstund, forfattertreff, barneteater og bokmesse. Følg med på vår  Facebookside, trykte program og i  lokalavisen Varingen.

For å få opprettet lånekort må du komme innom oss og ha med gyldig legitimasjon som inneholder personnummer og bilde. Eksempel på gyldig legitimasjon er pass, bankkort med bilde og førerkort. Du kan registrere deg midlertidig som låner på denne siden.

Alle som bor i Norge kan få lånekort hos oss.Har du allerede et kort fra et annet bibliotek? Dersom det er et nasjonalt lånekort, kan det brukes hos oss.

Barn under 15 år har eget innmeldingsskjema. Innmeldingsskjema for barn

Velkommen som låner!

5 maskiner med internett og officeprogrammer. 2 søkestasjoner. 2 nettbrett. Drop-in.

Det er mulig å scanne, kopiere og skrive ut hos oss.

Pris per ark ved kopi/utskrift:

A4 svart/hvitt     kr. 2,-
A4 farge            kr. 4,-
A3 svart/hvitt     kr. 4,-
A3 farge            kr. 8,-

I ubetjent tid betales utskrifter med bankkort. Scanning er gratis. 

Dataveiledning: Seniorsurf, men og så mulig å bestille tid ellers i året til veiledning.

Trådløst internett
Vi har gratis trådløst nettverk for besøkende. Nettverk: Nittedal Kommune Bibliotek Gjest.

Lyst til å lese bøker på nettbrettet eller smarttelefonen din? Med appen eBokBib kan du låne ebøker gratis fra bibliotekene i Norge. Lånetiden er tre uker og du kan låne tre bøker samtidig. Det skjer en automatisk innlevering ved bokas forfallsdato. Det er mulig å fornye så lenge ingen andre står på venteliste.

Les mer om eBokBib og hvordan du laster ned appen her.

Bruk kikkhullet og få oversikt over våre nyeste innkjøp, hva som blir mest lånt ut, oversikt over nylig innleverte bøker og mye mer. Kikkhullet kan også gi deg tips til lesning med forslag av tilfeldige titler som er inne på hylla.

MappaMi gir bibliotekets lånere blant annet mulighet til å:

 • Holde oversikten over egne lån.
 • Se hva som er forfalt, evt fornye det.
 • Fornye egne lån.
 • Reserve materiale direkte i systemet.
 • Lagre historikk over egne lån.
 • Benytte familiemappe for familiemedlemmer.

Les mer om MappaMi og mulighetene her.

 

Vi tilbyr lesestunder og klassebesøk fra barnehager og skoler på bestilling. Barnehager og skoleklasser må gjerne komme før åpningstid.

Ring tlf 67071324 for å bestille tid.

Faste tilbud til barnehager:

Biblioteket har månedlige eventyrstunder beregnet for barn i førskolealder. Eventyrstundene annonseres på våre nettsider og barnehagene mottar egen invitasjon. Grupper bes melde seg på forhånd, senest dagen før.

Faste tilbud til skoler:

Gjennom Den kulturelle skolesekken tilbyr vi bli kjent dag på biblioteket med høytlesning og utdeling av lånekort for 2. trinn og bokprat for 8. trinn.

 

Låneregler

Det er gratis å låne på biblioteket. Du kan låne og levere tilbake ved alle folkebibliotek i Akershus For å få lånekort må du vise godkjent legitimasjon og godta reglementet. Du kan få lånekort som kan brukes i de fleste norske bibliotek. Er du under 15 år må du ha foreldre eller foresattes skriftlige samtykke. Lånekortet er personlig og skal ikke overlates til andre. Du er ansvarlig for alt som lånes på ditt kort. Meld fra ved tap av kort og når du endrer navn, adresse, telefonnummer eller epost-adresse Ved tap av kort utstedes et nytt, det koster 20,- kroner. Normal lånetid for bøker er 4 uker. Noen medietyper kan ha en annen lånetid, for eksempel filmer, spill og språkkurs Lån kan vanligvis fornyes. Det kan enten gjøres via internett eller ved å ta kontakt med biblioteket Ved levering etter forfallsdato påløper gebyrer etter vedtatte satser. Mistet eller skadet materiale må erstattes. Brudd på låneregler kan medføre tap av lånerett. Gebyrer Gebyrsatsene for forfalte bøker vedtas av hver enkelt kommune og er ikke like for alle bibliotek. Gebyrsatser ved Nittedal bibliotek vedtatt av Nittedal kommunestyre 15.12.2014:

Voksen:

1. gangs purring kr 40,- 2. gangs purring kr 80,-

Barn:

1. gangs purring kr 20,- 2. gangs purring kr 40,-

Purregebyr påløper ved utsendelse av brev-/e-post om for sen levering av lånt materiale. Biblioteket sender ut to purringer før regning. Ved utsendelse av regning påløper kr 60,- i tillegg.

Nittedal bibliotek tilbyr forhåndsvarsel på e-post før lånetidens utløp. Forhåndsvarsel kan enten aktiveres via internett eller ved å ta kontakt med biblioteket.

Translate »
Menu Title