aug
28
ons
Iskremfest for sommerlesere @ Aurskog-Høland bibliotek
aug 28 @ 18:00

Vi markerer avslutningen på vår lesekampanje Sommerles! Alle deltakere er med i trekning av fine bokpremier. Dere får også oppleve teaterforestillingen «Oldefars ulveskinnspels» med forfatter og skuespiller Adele Lærum Duus. Det blir utdeling av gratis is til alle barn. Velkommen!

sep
9
man
Bokbad med Ida Larmo @ Aurskog-Høland bibliotek
sep 9 @ 19:00

Ida Larmo (f. 1981) er fra Bjørkelangen og utdannet i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun jobber som illustratør og grafisk designer. Tidligere har hun illustrert flere bildebøker, og Putekrigen fra 2016 var hennes første «egne» bok, der hun sto for både idé, tekst og illustrasjoner. Tidligere i år kom en ny bok: Bow and Arrow : En tegneseriedagbok fra London.

Møt Ida Larmo i samtale med Marianne Mørch Grahn fra Aurskog-Høland bibliotek. Det blir boksalg med signering.

Arr. Leseselskapet og Aurskog-Høland bibliotek

Inngang kr. 50 for medlemmer i Leseselskapet og skoleelever, kr 100 for ikke-medlemmer.

okt
23
ons
Forfatterkveld med Kyrre Andreassen @ Aurskog-Høland bibliotek
okt 23 @ 19:00

I samarbeid med Leseselskapet inviterer vi til forfatterkveld med Kyrre Andreassen, kanskje mest kjent for romanen For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges (2016).

Inngang kr 50 for medlemmer i Leseselskapet, kr 100 for ikke-medlemmer. Enkel servering. Alle hjertelig velkommen!

Kyrre Andreassen (f. 1971) bor i Drammen. Han debuterte i 1997 med novellesamlingen Det er her du har venna dine. Kyrre Andreassen er utdannet cand.mag. ved Universitetet i Oslo med fagene idéhistorie, litteraturvitenskap og nordisk. For sin andre bok, romanen Barringer (1999), ble han nominert til Brageprisen. Han har også skrevet to teaterstykker: enakteren Dette stedet (2002) og Polar (2003). I 2006 kom romanen Svendsens Catering, som Andreassen ble tildelt Språklig samlings litteraturpris for, og i 2007 mottok han Sultprisen for sitt forfatterskap. Romanen For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges (2016) fikk strålende mottakelse hos kritikerne og ble nominert til Brageprisen.

Skjønnlitterære utgivelser
For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges. Roman. 2016
Svendsens Catering. Roman. 2006
Polar. Skuespill. 2003
Barringer. Roman 1999
Det er her du har venna dine. Noveller 1997

Priser og nominasjoner
Sultprisen 2007
Språklig samlings litteraturpris 2006
Nominert til Brageprisen 1999 og 2016

 

Arr. er en del av Litteraturfestivalen i Akershus.

Foto: Eivind Mo Andreassen/Gyldendal

nov
12
tir
Forfatterkveld med Kim Leine @ Aurskog-Høland bibliotek
nov 12 @ 19:00

I samarbeid med Leseselskapet og Foreningen Norden Aurskog-Høland  inviterer vi til forfatterkveld med Kim Leine.

Inngang kr 50 for medlemmer i Leseselskapet og Foreningen Norden, kr 100 for ikke-medlemmer. Enkel servering. Alle hjertelig velkommen!

Kim Leine er en dansk-norsk forfatter, som vokste opp i Norge og flyttet som 17-åring til Danmark, og utdannet seg til sykepleier. Han flyttet til Grønland hvor han bodde i 15 år. I 2004 kom han tilbake til Danmark, og debuterte i 2007 med romanen Kalak som har sterke selvbiografiske trekk.

Det store gjennombruddet som forfatter kom med den bredt anlagte romanen Profetene fra Evighetsfjorden, som skildrer kristne misjonærers forsøk på å omvende den fordrukne og ugudelige befolkningen på Grønland. Kim Leine ble tildelt Nordisk råds litteraturpris for romanen i 2013.

Avgrunnen (2015) er en stor fortelling om krig og fred gjennom tvillingbrødrene Kaj og Ibs skjebne i første halvdel av det forrige hundreåret. Vi følger dem fra den finske borgerkrigen, gjennom mellomkrigstiden og okkupasjonstiden i Danmark.

Rød mann/Sort mann (2018) er en uavhengig oppfølger av Profetene i Evighetsfjorden, og handlingen er lagt noe før i tid. Den røde mann er presten Hans Egede som leder kristningen av Grønland. Hans motstander er sjamanen Appaluttoq. Det blir et voldsomt møte mellom to kulturer.

Profetene i Evighetsfjorden og Rød mann/Sort mann er de to første bøkene i en trilogi. 

Kim Leine skriver først sine bøker på dansk, så oversetter han dem selv til norsk.

 

 

Foto: Robin Skjoldborg/Cappelen Damm

nov
27
ons
Åpen lesesirkel : Søsterklokkene @ Aurskog-Høland bibliotek
nov 27 @ 19:00

Har du lyst til å diskutere bøker og bokopplevelser med andre? I samarbeid med Leseselskapet inviterer vi til åpen lesesirkel onsdag 27. november kl 19. Boken vi skal snakke om, er Søsterklokkene av Lars Mytting. Du bør ha lest boken først.  Alle leseglade er velkommen!

Translate »
Menu Title