aug
16
fre
Jazzkonsert: Kenny Wheeler songbook @ Nittedal bibliotek
aug 16 @ 18:00 – 19:00

Denne minikonserten er tilegnet den kanadiske trompetisten, flygelhornisten og komponisten Kenny Wheeler (1930-2014) og hans musikk.

Wheeler regnes blant mange som én av jazzhistoriens største innovatører. Her hylles han altså i et intimt trioformat med Daniel Johansson (piano), Erik Strandberg (bass) og Anders Underthun (saksofoner). Medlemmene av trioen har tidligere spilt sammen i Ett Fett Storband (Lillestrøm), og både Erik Strandberg og Anders Underthun er bosatt i Nittedal.

 

aug
20
tir
Quiltekveld
aug 20 @ 18:00 – 21:00

Nittedal Quiltelag inviterer til quiltekveld på biblioteket.
De vil demonstrere hva quilting er og hvordan de jobber med symaskin, skjærebrett og diverse andre ting. Alle som er nysgjerrig på quilting er hjertelig velkommen.

aug
24
lør
Iskremfesten: Kjemishow med Hedda Johannessen (I Storsalen) @ Storsalen
aug 24 @ 12:00 – 13:00

Kjemishow for alle sommerlesere!
Møt Hedda Johannesen, kjent fra TV-programmet Norske Talenter. Hun er utdannet biokjemiker og jobber til vanlig ved UiO. Denne dagen tar hun oss med inn i kjemiens verden fylt med farger, lyder og lukter, og vi får smakebiter på hvor gøy naturfag kan være.

Og alle sommerlesere får is!

Arrangementet er en premie for barn som har deltatt i Sommerles-kampanjen og forbeholdes derfor deltakere i kampanjen.

Arrangementet er støttet av Nasjonalbiblioteket i anledning Bokåret 2019.

NB: Arrangementet vil foregå i Storsalen i Flammen.

sep
4
ons
Politisk kulturkveld med Igor og Fetterforeningen
sep 4 @ 19:00 – 21:00

Nittedal SV inviterer til åpen kulturkveld med politiske innslag og enkel bevertning. Med oss har vi fått Igor Dunderovic – en norsk-bosnisk produsent, som sammen med sine «fettere» er kjent for å endevende norske nasjonalskatter og sette fokus på innvandringsproblematikk på en humoristisk måte. Fetterforeningen er en kombinasjon av gode venner og profesjonelle musikere som er glade i Norge og skjeve balkanrytmer.
På albumene deres finner man satiriske tolkninger av sanger som Kråkevisa, Håvard Hedde og Gikk meg over sjø og land.

Igor og Elvis var semifinalister i Norske Talenter i 2012, og har etter det vært å se som fast innslag på Ettermiddagen på TV2, og ellers humoristiske opptreden på TV og Radio, God Morgen Norge, NRK 1, 2 og 3 og det meste annet, og blant annet dokumentaren «Fetterne fra Norge» på NRK.

Blant fetterne finner vi «Almir og Daniel» som sammen har imponert norsk musikkbransje siden de ble uteksaminert fra NMH. I 2018 ga de ut «Roots», som av NRK P2 ble kåret blant 20 av årets beste verdensmusikk-utgivelser i Norge. Igor og fetterne tar oss gjennom et landskap av norske sanger på en måte du ikke har hørt før. Det kan bli rask dans og Balkanfest eller vakker og nostalgisk melankoli alt ettersom hvor den politiske debatten fører hen.

Besetning:
– Elvis Medic, tenor/gitar
– Almir Meskovic, trekkspill
– Daniel Lazar, fele
– Igor Dunderovic, baryton/gitar

Sted: Panoramavinduet
Gratis adgang.
Arrangør: Nittedal SV

 

sep
6
fre
Slektsforskning @ Nittedal bibliotek
sep 6 @ 11:00 – 13:00

Er du interessert i slektsforskning? Erfarne slektsforskere hjelper deg med ditt slektsforskerprosjekt og veileder i metoder og kildebruk.

Ved slektsforsker Kari Thingvold m.fl.

Translate »
Menu Title