Kjartan Fløgstad kommer til Nittedal bibliotek til høsten! Fløgstad er en kjent og kjær skikkelse i norsk litteraturliv. I år kan han feire 50-årsjubileum som forfatter, han fyller selv 75 år og gir ut samtidig ut en ny roman, «Due og drone» til høsten. I tillegg ble romanen hans «Magdalenafjorden» fra 2014 i år kåret til en av 25 «Klassikere for fremtiden», som er et nasjonalt samarbeidsprosjekt i regi av Lom folkebibliotek og Bokåret2019 og Samlaget utgir boken «Fløgstads verk» om Fløgstads forfatterskap, skrevet av Heming Gujord. Det er mye å glede seg til, deriblant bokbadet på Nittedal bibliotek, som skal foregå under Litteraturfestivalen i Akershus, nærmere bestemt torsdag 24. oktober kl. 13. Se mer om Litteraturfestivalen i Akershus inkludert program i lenken

Fløgstads roman fra 2014, Magdalenafjorden, fikk følgende omtale av Morgenbladets kritiker Bernard Ellefsen:

Kjartan Fløgstad er en udiskutabel gigant som skriver verk vi ikke kommer langt i før diskusjonen liksom velter opp i oss. I denne romanen lar Fløgstad et knippe historiske personer, hvis gjerninger strekker seg fra opportunistisk medløperi til nazistiske krigsforbrytelser, møte fiktive helter eller anti-helter på avgjørende punkter i den spanske borgerkrigen, den tyske invasjonen av Norge samt etterkrigstidens kalde, ideologiske trefninger. Et sted i romanen finner vi følgende karakteristiske ordspill: «Spørsmålet er: Er ho skuldig? Eit svar er: Svar skuldig.» Når Fløgstad skriver om ansvar og historie gjennom det ekstreme tyvende århundret, er det en oppsummering så god som noen.

Følg med på omtalene av de 25 klassikerne gjennom hele Bokåret 2019 her!

Foto: Julie Pike / omslagsfoto: Gyldendal