Den digitale lesekampanjen Sommerles.no er blitt en tradisjon og starter igjen i år 1. juni. Ifjor var det med nesten 700 barn fra Nittedal, og leseentusiasmen var stor!

Sommerles.no gjør det gøy å lese!
Sammen med barn fra over 380 andre kommuner kan alle barn fra 1.-7.klasse i Nittedal, fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje! Skolestarterne inviteres også med. Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, og i fjor deltok over 105 000 barn i Norge. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

– Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil på siden med hjelp fra voksne, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
– I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket
– Barna kan lese en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve
– Sommerles er for barn i 1.-7. klasse og varer fra 1. juni til 31.august.

Som avslutning på lesekampanjen, inviterer biblioteket til iskremfest 24.august kl 12 i Storsalen. Det blir kjemishow med Hedda Johannessen, fullpakket med kjemiske eksperimenter!

Velkommen innom biblioteket for mer lesestoff, for å hente premier, eller hvis du har spørsmål!

Kontaktperson: Barne- og ungdomsbibliotekar Eva Engskar, eva.engskar@nittedal.kommune.no

Se Sommerles-forfatter Mari Moen Holsve og forfatter Jørn Lier Horst fortelle mer om Sommerles her