Den digitale lesekampanjen Sommerles.no er nå godt i gang. Sammen med barn fra over 380 andre kommuner kan alle barn fra 1.-7.klasse i Akershus (og mange andre steder i Norge) være med på Norges kuleste lesekampanje! Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, i fjor deltok over 105 000 barn. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie. Det fortsatt ikke for sent å melde seg på lesekampanjen.

Sommerles.no gjør det gøy å lese!
– Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
–  Sommerles.no er for barn i 1.-7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.
– Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve
– I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!

Det er mange arrangementer på bibliotekene på Nedre Romerike i forbindelse med lesekampanjen. Noen bibliotek har kickoff, mens alle har avslutning med iskremfest.
Mer informasjon om iskremfestene som avslutter kampanjen til høsten, kommer etterhvert.

Her får du en oversikt over kickoff-arrangementer:
Nittedal bibliotek, med besøk av barnebokforfatter Camilla Kuhn, lørdag 1. juni kl. 12
Enebakk bibliotek, med verksted kl. 11-14 og lesestund kl. 13.30, lørdag 1. juni
Sørum bibliotek, avd. Sørumsand, med besøk av forfatteren av tegneserien Nordlys, Malin Falch, og matservering, kl. 13-16

Mer informasjon finner du i disse videoene, samt på http://sommerles.no/:

Sommerles i Bokåret 2019 (video)
Bli med på Sommerles! (video)
Se Sommerles-live sending onsdag 29. mai kl. 10.30-11 her