Her er bøkene som bibliotekarene i Skedsmo bibliotek har valgt ut som sine favoritter! Disse ble presentert på Verdens bokdag 23. april:
Birgits beste: Åndenes hus av Isabel Allende. 1984
Boka er historien om en hel nasjons storhet og fall. Gjennom beretningen om et familiedynasti, skildrer forfatteren chilensk historie fra århundreskiftet og frem til mordet på president Allende i 1973.
Emilies beste: Vindens navn av Patrick Rothfuss. 2007
Dette er historien om Kvothe, en av verdens mest legendariske menn som har gått under jorden etter å ha utført både fantastiske og grusomme handlinger. Vi følger ham gjennom barndom og oppvekstår, og frem til hans forsøk på å komme inn på en farlig magiskole. Dette er den første romanen i Kongedreperkrøniken.
Karis beste: Forvandlingen av Franz Kafka. 1915
Fortellingen handler om en handelsreisende familieforsørger, som en morgen innser at han har blitt forvandlet til et kjempestort insekt. Da Gregor ikke lenger kan arbeide og sørge for penger til familien, blir han stadig mer neglisjert og forhatt, også av tre leieboere, og forvist til en skitten krok i leiligheten, der han til sist dør.
Anetts beste: Finnskog-trilogien av Åsta Holth. 1955
Åsta Holth er kanskje mest kjent for sine romaner fra Finnskogene. I trilogien Kornet og freden (1955), Steinen blømer (1963) og Kapellet (1967) følger hun de finske innvandrerne som kom til området gjennom to århundrer. Med stor innlevelse og fortellerteft skildrer hun finnenes vanskelige liv som nybyggere
Astrids beste: Intet nytt fra Vestfronten av Erich Maria Remarque. 1929
Boken som satte et menneskelig ansikt på de meningsløse slagene ved fronten under første verdenskrig. En tidløs roman skrevet av den «anonyme» soldat. Intet nytt fra Vestfronten ble en umiddelbar suksess da den kom ut, og den ble filmet like etterpå.
Rutt Kines beste: Gutten i den stripete pysjamasen av John Boyne. 2006
Handlingen i denne romanen foregår under krigen i Berlin 1942. En dag Bruno kommer hjem fra skolen har faren pakket ned alle tingene hans. Faren har fått en ny og bedre jobb og de skal flytte langt vekk. De flytter til et sted som er omringet av høye gjerder som gjør det umulig å se de andre menneskene som bor på den andre siden. Ikke er det noen å leke med der heller. Bruno bestemmer seg for å utforske området, for han mener det må være mer å oppdage der enn det han har gjort til nå. På sin oppdagelsesferd møter han en annen gutt som har det helt annerledes enn han selv. De to blir venner, men vennskapet mellom de to guttene får fatale konsekvenser.