Onsdag 13. mars kommer Margreth Olin til Skedsmo bibliotek for å holde foredrag og vise dokumentarfilmen Barndom som ble utgitt i 2017I filmen følger vi barna i Aurora barnehage på Nesodden gjennom ett år.  

Barndommen er noe vi alle bærer med oss, både på godt og vondt. Vi som jobber på biblioteket går forbi flere tusen historier om barndom hver eneste dag, ettersom barndom og oppvekst er et sentralt tema i store deler av litteraturen. I år er det Nasjonalt bokår, og Skedsmo bibliotek har valgt å fokusere litt ekstra på temaet oppvekst dette året.   

Vi på biblioteket har plukket ut noen av våre favoritter fra den litteraturen vi omgir oss med hver dag, som enten har betydd mye for oss i oppveksten eller har oppvekst som tema.  

Siri-Ann:
En bok som betydde noe for meg i barndommen var Trollkrittet av Zinken Hopp. Den var så befriende fri for moral og full av fantasi! Jeg visste ikke at det kunne finnes en sånn verden!

Anett: 
Barna i Bakkebygrenda av Astrid Lindgren. Den leste mamma for meg på svensk da jeg var liten, og det husker jeg som veldig koselig. Det minner meg om hvordan somrene våre var i Sør-Sverige.  

Anne: 
Skyskraperengler av Tove Nilsen leste jeg som tenåring og husker at jeg synes at den var så fin.  Boka handler om å vokse opp i en drabantby på slutten av 50-tallet. 

Sara:  
Harry Potter og de vises sten var den boken som gjorde at jeg gjenfant lesegleden som 9-åring. Hvis ikke det hadde vært for Harry, hadde jeg aldri blitt bibliotekar.  

Kari: 
Mitt søtappelsintre av Jose Mauro De Vasconcelos var et vendepunkt i min lesekarriere. Etter Frøken DetektivHardyguttene og Tarzan føltes dette som en “ordentlig” bok.  

Rutt Kine:  
Jeg husker godt Hjertets fryd av Per Nilsson. Det var en historie om kjærlighet som gjorde inntrykk på meg.  

Astrid: 
Barndommens gate av Tove Ditlevsen. Hun tar barndommen på kornet, har fantastisk innlevelse og klarer å se verden fra barnets perspektiv.  

 

Har du ikke mulighet til å delta på film og foredrag med Margreth Olin? Husk at du kan låne filmen Barndom og hennes andre dokumentarer på biblioteket. 

 

 

Translate »
Menu Title