Nå er det klart for den digitale lesekampanjen Sommerles. Sammen med barn fra over 370 andre kommuner kan alle barn som begynner eller går i 1.-7.klasse i Sørum kommune fra i dag, 1. juni, være med på Norges kuleste lesekampanje!

I fjor deltok over 300 kommuner og 58 963 barn, og Sommerles har vært en stor suksess gjennom flere år. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

Sett av lørdag 8. september 2018, kl. 13. Da blir det avslutningsfest for Sommerles! Festen holdes i biblioteket på Sørumsand.

Sommerles gjør det gøy å lese!

–  Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.

–  Sommerles er for barn i 1.-7.klasse og skolestartere og varer fra 1. juni til 31. august.

–  Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og et spill hvor man  løser oppgaver knyttet til fortellingen.

–  I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!

–  Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS.

–  Sommerles ledes i 2018 av Telemark fylkesbibliotek, Finnmark fylkesbibliotek og Snuti ANS.

Her er nettsiden: http://sommerles.no/

NB! Barn fra 0-5 år og ungdom/voksne kan også delta. Da må lesekort fylles ut. Dette kan du få i biblioteket.