Nytt i bibliotekene

akershusmuseetLokalhistoriske bilder

Naxos music library
Naxos Spoken Word Library

Bibliotek Nedre Romerike — Sju kommuner — én tjeneste!

Lån en e-bok PDF Skriv ut E-post

ebok applogo2Lyst til å lese bøker på nettbrettet eller smarttelefonen din? Nå er det mulig å låne over 600 bøker i Ebokbib.

Alle folkebibliotekene i Akershus tilbyr e-bøker. Appen «eBokBib» brukes for å laste ned bøker direkte på nettbrett og smarttelefoner. Alle bibliotekbrukerne i Akershus har gratis tilgang til e-bøkene. Du må altså være registrert som låner ved et av bibliotekene for å bruke tjenesten.

Kulturrådet har i samarbeid med Akershusbibliotekene kjøpt inn e-bøker. 22 eksemplarer vil være tilgjengelig for alle lånere i Akershus på tvers av kommunegrensene, og alle får samme tilgang. Lånetiden er 3 uker og du kan låne tre e-bøker samtidig. Det skjer en automatisk innlevering ved bokas forfallsdato. Det er mulig å fornye så lenge ingen andre står på venteliste. Boka slettes fra nettbrettet ved innlevering

Det er også en hel del fritt tilgjengelige bøker. Disse har ikke begrensninger for bruk. Som regel vil dette være eldre litteratur og offentlige publikasjoner som ikke omfattes av opphavsrettslige begrensninger. Disse bøkene kan lastes ned til odel og eie.

Mer om eBokBib

eBokBib er en app for utlån av e-bøker. App'en kan lastes ned til smarttelefoner og nettbrett som har er iOS eller Android. Alle lånerne i Akershus vil oppleve et samlet e-boktilbud når vi setter i gang. Med den siste versjonen kan du nå:

1. Bøkene kan nå leses på flere enheter. Har du for eksempel lånt en bok på et nettbrett så kan du fortsette å lese samme bok på telefonen din. eBokBib vil huske hvor langt du har lest dersom nettbrettet var koblet til Internett da du sluttet å lese i boken. For å åpne boken på telefonen og lese videre må du også være koblet til Internett.

2. Du vil finne et nytt valg "Anbefalinger" ved siden av "Mine eBoklån" og "Finn eBøker" Disse anbefalingene lages av ansatte ved bibliotekene som bruker eBokBib, både bibliotekene i Akershus og andre bibliotek i landet. Finner du en bok du ønsker å lese, trykker du på den og får mulighet til å låne eller reservere. Anbefalingslistene vil utvikles videre etterhvert.

3. Under "Innstillinger" kan du velge om eBokBib skal være på bokmål eller engelsk.

4. Melding om reserverte bøker som er ledig for deg vil komme direkte på nettbrettet/telefonen. Dette kan endres under "Innstillinger" som du får tilgang til under "Mine eboklån"

5. Du kan velge mellom flere skriftstørrelser og -typer

6. Du får tilgang til smaksprøver av bøkene. Smaksprøvene består av de første sidene i boka. Disse kan leses uavhengig av om hele boka er ledig.

7. Du kan se hvilket bibliotek boken er lånt fra.

Noen av de vanligste spørsmålene:

SPØRSMÅL: Hvordan vet jeg hvilket operativsystem nettbrettet eller telefonen min bruker?
SVAR: Dersom du har tilgang til App Store eller Google Play for nedlasting av apper så har du også tilgang til eBokbib.

SPØRSMÅL: Hvor lenge kan jeg låne en bok?
SVAR: Bøkene kan lånes for en periode på tre uker av gangen og du kan låne tre bøker samtidig.

SPØRSMÅL: Hvor laster jeg ned appen?
SVAR: Via App Store eller Google Play

SPØRSMÅL: Hvilke regler gjelder for utlån?
SVAR: Du kan
låne 3 bøker samtidig
låne bøkene i 3 uker
fornye lånet en gang = maks lånetid 6 ukerHentefrist (frist for nedlasting) er 7 dager ved reservert materiale.
"Hentemelding" sendes pr. e-post eller SMS på samme måte som på p-bøker.
Du får ikke "hentemelding" dersom ikke e-post eller mobilnummer er registert.

SPØRSMÅL: Kan jeg låne e-bøker til min Kindle?
SVAR: NEI - eBokbib er en app og kan ikke brukes på lesebrett med elektronisk blekk - f.eks. Kindle

SPØRSMÅL: Hvorfor står det 22/22 under en e-bok inne i appen?
SVAR: eBokBib er valgt som løsning for utlån av e-bøker i alle Akershusbibliotekene. Vi har 22 eksemplarer av hver bok på deling i hele Akershus. Etterhvert som bøkene blir lånt ut vil antallet ledige bøker reduseres. Eksempel: 19/22. Står det 0/22 kan du velge å reservere boken.Andre bibliotek som låner ut e-bøker via eBokBib er Deichman i Oslo, Bergen offentlige bibliotek, Stavanger og Trondheim folkebibliotek.NB! Du må være registrert som låner ved et av folkebibliotekene i Akershus for å låne e-bøker hos oss.

ebokbib-forsider

onsdag 11. september 2013 11:33