Nytt i bibliotekene

akershusmuseetLokalhistoriske bilder

Naxos music library
Naxos Spoken Word Library

Bibliotek Nedre Romerike — Sju kommuner — én tjeneste!

Lån en e-bok PDF Skriv ut E-post

ebok applogo2Lyst til å lese bøker på nettbrettet eller smarttelefonen din? Nå er det mulig å låne nærmere 350 e-bøker norsk skjønnlitteratur!

Alle folkebibliotekene i Akershus tilbyr e-bøker. Appen «eBokBib» brukes for å laste ned bøker direkte på nettbrett og smarttelefoner. Alle bibliotekbrukerne i Akershus har gratis tilgang til e-bøkene. Du må altså være registrert som låner ved et av bibliotekene for å bruke tjenesten.

Kulturrådet har i samarbeid med Akershusbibliotekene kjøpt inn e-bøker og kan i første omgang tilby to hundre norske romaner m.m. fra 2012 og 2013 med en gang systemet er på plass. 22 eksemplarer vil være tilgjengelig for alle lånere i Akershus på tvers av kommunegrensene, og alle får samme tilgang. Lånetiden er 3 uker og du kan låne tre e-bøker samtidig. Det skjer en automatisk innlevering ved bokas forfallsdato. Det er mulig å fornye så lenge ingen andre står på venteliste. Boka slettes fra nettbrettet ved innlevering

Det er også en hel del fritt tilgjengelige bøker. Disse har ikke begrensninger for bruk. Som regel vil dette være eldre litteratur og offentlige publikasjoner som ikke omfattes av opphavsrettslige begrensninger. Disse bøkene kan lastes ned til odel og eie.

Mer om eBokBib

eBokBib er en app for utlån av e-bøker. App'en kan lastes ned til smarttelefoner og nettbrett som har er iOS eller Android. Alle lånerne i Akershus vil oppleve et samlet e-boktilbud når vi setter i gang. Du kan da låne et utvalg av norske romaner for voksne, og du kan velge mellom snart 350 titler. Versjon 2 med ytterligere funksjonalitet er på plass fra mars 2014.

Noen av de vanligste spørsmålene:

SPØRSMÅL: Hvordan vet jeg hvilket operativsystem nettbrettet eller telefonen min bruker?
SVAR: Dersom du har tilgang til App Store eller Google Play for nedlasting av apper så har du også tilgang til eBokbib.

SPØRSMÅL: Hvor lenge kan jeg låne en bok?
SVAR: Bøkene kan lånes for en periode på tre uker av gangen og du kan låne tre bøker samtidig.

SPØRSMÅL: Hvor laster jeg ned appen?
SVAR: Via App Store eller Google Play

SPØRSMÅL: Hvilke bøker kan jeg låne?
SVAR: I første omgang får du tilgang til Kulturfondbøker for voksne fra 2012 og 2013. Ca 200 bøker. Listen over tilgjengelige bøker utvides etterhvert. Vi håper å kunne kjøpe inn flere bøker så snart som mulig.

SPØRSMÅL: Hvilke regler gjelder for utlån?
SVAR: Du kan
låne 3 bøker samtidig
låne bøkene i 3 uker
fornye lånet en gang = maks lånetid 6 ukerHentefrist (frist for nedlasting) er 7 dager ved reservert materiale.
"Hentemelding" sendes pr. e-post eller SMS på samme måte som på p-bøker.
Du får ikke "hentemelding" dersom ikke e-post eller mobilnummer er registert.

SPØRSMÅL: Kan jeg låne e-bøker til min Kindle?
SVAR: NEI - eBokbib er en app og kan ikke brukes på lesebrett med elektronisk blekk - f.eks. Kindle

SPØRSMÅL: Hvorfor står det 22/22 under en e-bok inne i appen?
SVAR: eBokBib er valgt som løsning for utlån av e-bøker i alle Akershusbibliotekene. Vi har 22 eksemplarer av hver bok på deling i hele Akershus. Etterhvert som bøkene blir lånt ut vil antallet ledige bøker reduseres. Eksempel: 19/22. Står det 0/22 kan du velge å reservere boken.Andre bibliotek som låner ut e-bøker via eBokBib er Deichman i Oslo, Bergen offentlige bibliotek, Stavanger og Trondheim folkebibliotek.NB! Du må være registrert som låner ved et av folkebibliotekene i Akershus for å låne e-bøker hos oss.

ebokbib-forsider

onsdag 11. september 2013 11:33