Meråpent bibliotek betyr at lånere med kontrakt har tilgang til å bruke biblioteket utenfor betjent åpningstid. Gjelder fom 11. mars 2017.

Nittedal bibliotek vil fra 11. mars 2017 være tilgjengelig for bibliotekets lånere som har inngått en kontrakt med biblioteket. Dette gir lånerne tilgang til biblioteket utenom regulær åpningstid. Biblioteket vil da kun være selvbetjent og ikke bemannet i skranken.

Tilbudet gjelder for alle som er 15 år og eldre. Barn kan bruke tilbudet i følge med voksne. Låner med denne tilgangen er ansvarlig for de som er med i følge.

For å være berettiget som bruker av selvbetjent åpningstid må du som låner først signere en kontrakt og levere til personalet, som da gir deg adgang.

Tilgang

Du slipper inn ved å skanne lånekortet i kortleseren ved kulturtorget og taste pinkode. Samtidig blir det tatt bilde av deg ved ankomst i lokalet. Det er videoovervåkning i hele biblioteksområdet.

Stengetid

Vennligst forlat biblioteket før det stenger kl. 23.00. Det blir gitt beskjed over høyttalere når det stenger og før nattalarm blir aktivert.

Hva betyr meråpent bibliotek?

Det vil ikke være personell tilstede hverken før eller etter vanlig åpningstid.  I den meråpne åpningstiden kan du låne og levere inn, hente reservert lånemateriale, lese aviser og tidsskrifter og benytte leseplasser, PC og internett samt scanne og ta utskrift mot betaling. Alt av utlån og innlevering gjøres på automater. Har du bestilt bøker fra et annet bibliotek utenfor Nittedal må disse hentes i betjent åpningstid.

Tilgangen til bibliotekene er mellom kl. 07.00 og 23.00. Dette gjelder alle dager i året inkludert helligdager – unntaksvis kan det være stengt, men det vil være annonsert på forhånd.

Åpne kontrakten her

Our Shared Library

A self-service library is founded upon the trust of its users and the library. The library is mine and yours. You are encouraged to take good care of it and keep public order. The library is a common good to be enjoyed and used by everyone.

What is a Self-Service Library?

You now have the option to make use of the library outside of normal opening hours. This offer is for those 15 years of age or older. Children are also invited to participate, in the company of their parents or guardians. However, you are responsible for everyone who accompanies you.

Accessing the Library

Sign the contract that must be handed in, and deliver this to the library staff. You will then be allowed to visit the library outside of normal opening hours. At the entrance at Kulturtorget, open the door by scanning your library card and making use of your pin code. All visitors will be photographed while entering; this, due to the library being video monitored. Please leave the library before closing time at 11 PM. You will be reminded of this on library speakers, shortly before closing time and activation of the alarm system.

Library Resources

You may borrow and return items, get reserved material, and read newspapers and periodicals. Feel free to make use of reading areas, PCs and the Internet. You are also allowed to scan and print for a fee. Some library items may only be borrowed during normal opening hours.

Borrowing and Returns

All borrowing and returns are completed on automated machines. Follow the monitor instructions.

Reservations

When reserved material is ready to pick up, you will receive notice – along with a reference number. Use this number to locate your item in the reservation shelf. Remember to borrow your item on the automated machine close to the front desk. Books ordered from libraries other than Nittedal library will need to be borrowed during normal opening hours.

Open contract